Introduktion til hjælpemenuen

Her kan du finde hjælp til forskellige ting på tedo.dk.
For eksempel kan du se en video, der forklarer hvordan man finder anetavler på familier i Drengsted.

Du kan også få hjælp til hvordan du bruger de pdf filer, der findes forskellige steder på tedo.dk. Endvidere også ordbøger med gamle betegnelser og sønderjysk.

Video introduktion til pdf dokumenter

Video introduktion til pdf dokumenter

Her kan du finde en video, der giver en lille introduktion til brugen af pdf filer, der anvendes i stor udstrækning på tedo.dk.

Bla. er familiehistorier/slægtshistorier lagt ud på siten i pdf-format.

Så for at gøre det lidt nemmere, har vi lavet nedenståen introduktion.

NB! HUSK AT SLÅ HØJTTALER TIL!

Sådan ser man videoen: Klik på pilen i midten for at starte videoen. Før derefter musen ned i bunden af videoen for at få kontrolpanelet frem.

Her kan du pause videoen, slukke den, spole frem og vise den i fuld skærm. Jeg vil anbefale at man ser den i fuld skærm, og det gør man ved at klikke på den lille pil nede i højrre hjørne på kontrollen. For at vende tilbage til normal skærmstørrelse klikker man blot på pilen igen eller trykker på ESC knappen på PC'ens tastatur.

Sønderjysk Ordbog

You don't have a pdf plugin, but you can download the pdf file.

Ordbog over gamle betegnelser

Ordbog over gamle betegnelser mm.

I ordbogen kan du finde forklaringer på en lang række gamle ord og betegnelser, bla. er der også forklaringer på gamle mål for vægt, areal, rum, længde mm. Herunder også de gamle møntbetegnelser.

Som en særlig interessant information er der en kort forklaring på den danske matrikulering, der startede efter enevældens indførelse i 1660. Der er kun foretaget 4 matrikuleringer, men en uddybende forklaring findes i ordbogen.

You don't have a pdf plugin, but you can download the pdf file.